Частни школи подготвят кандидат-гимназисти и студенти

2011-12-09 16:13:00
Частни школи подготвят кандидат-гимназисти и студенти

Подготовката за кандидатстване в гимназии и университети върви с пълна пара.
Цените  на курсовете в частните школи изглеждат като че ли по-високи от миналогодишните, но пък обхващат повече часове.  Там обучението на зрелостниците по един предмет варира от 700 до 900 лева.  Но цената е  за целогодишно обучение за 35 урока по 4 учебни часа в съботните и неделни дни.

Учениците  полагат по няколко пробни изпита, а освен това имат възможност  да поддържат  връзка с преподавателите  си по скайпа или  електронната поща за помощ при домашните работи.

Новото при школите е, че повечето от тях вече ползват електронни дневници и родителите на учениците могат по всяко време да видят там как напредват децата им.

Тази година в школите има бум от записани шестокласници, макар те да нямат матура в края на годината. Родителите, обаче, смятат, че  децата им ще могат да се подготвят по добре за кандидатстване в гимназии, ако тренират не една, а 2 години преди изпитите.

Годишната такса за шестокласници е по-ниска - те плащат само 300 лева на учебен предмет.  Следващата година, в седми клас, обаче, цената скача  доста и е от 1200 до 1500 лева за български и математика заедно.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия