На днешния ден преди 31 години бе убит Джон Ленън

2011-12-08 17:13:00
На днешния ден преди 31 години бе убит Джон Ленън

На днешният ден, преди 31 години, един от най-великите музиканти на всички времена, Джон Ленън, от легендарната група ‘Бийтълс’ беше застрелян в Ню Йорк.

На 8 декември след вечеря извън дома си, Джон Ленън е смъртоносно ранен от своя почитател Марк Чепмън, на когото няколко часа преди това той  е дал автограф върху плочата ‘Double Fantasy’.

Джон Ленън е роден на 9 октомври 1940 година в Ливърпул. През лятото на 1956 г. той се запознава с Пол Маккартни и заедно през 1957 г. двамата създават групата ’The Quarry Men’, преименувана  по-късно на ‘The Beatles’.

През 1962 г. излиза първият сингъл на ‘The Beatles’ - ‘Love Me Do’, който слага началото на триумфалното шествие на ‘The Beatles’ по света. Много от хитовете на групата са създаден и именно от Джон Ленън.

Сред най-известните песни и албуми са  - ‘Let It Be’, ‘Yesterday’, ‘And I Love Her’, ‘Yellow Submarine’.

След разпадането на ‘The Beatles’ Ленън започва соло-дейност, с жена си Йоко Оно. Той  записва албума ‘Imagine’, едноименната песен от който става химн на пацифистите. На 15 ноември 1980г. излиза последният му албум приживе - ‘Double Fantasy’.

Днес Джон Ленън щеше да бъде на 71 години.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Azoria
преди 12 години

Велик!


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия