Защо ви се спи посред бял ден?

2011-12-06 01:51:00
Защо ви се спи посред бял ден?

Случвало ли ви се е постоянно да ви се спи през деня, въпреки че сте спали достатъчно през нощта и сте имали спокоен сън? Няма значение какво правите, вие просто си умирате за сън, а сутринта не сте пропуснали да изпиете едно кафе, за да бъдете във форма през деня. Вижте няколко причини, заради които имате този проблем:

1. Може да ви се спи, защото предната вечер сте прекалили със спиртните напитки.

2. В днешно време прекарваме доста време пред компютъра, по този начин имаме малко време за почивка и съответно се уморяваме по-бързо.

3. Може да сте сънливи, защото пиете лекарства, които имат този страничен ефект. Най-често това са медикаменти от групата на противоалергичните и болкоуспокояващите хапчета. За да разрешите проблема си, отидете при личния си лекар и го помолете да ви изпише други лекарства, които няма да дават такова отражение върху вас.

4. Прекаляването с храната - ако хапвате повече, отколкото е нужно, напълно нормално е да ви се доспи. Тялото трябва да се погрижи за храната, която сте погълнали и по този начин мозъкът остава на заден план. Именно заради това, когато човек се нахрани стабилно, веднага му се доспива.

5. Нередовното хранене - нередовната консумация на достатъчно храна карат човек да бъде сънен и перманентно уморен. Това важи и за хората, които са се подложили на диета и консумират само определени храни или някои, но в прекалено малки количества, които не доставят нужната енергия на организма.

6. потропването с крак - забелязвали ли сте как понякога тропате нервно с крак? Не пренебрегвайте това, ами се консултирайте с личния си лекар, защото дори това е причина да ви се спи посред бял ден.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
Niakoitam
преди 12 години

4. Ми изглежда малко измукано от пръстите. Първо...мозъка контролира всички процеси в тялото и второ...в третата фаза на съня е доста по активен отколкото в будно състояние, а другите органи намаляват работата си до минимум, а тялото се прализира нарочно. Точно за това човек не бива да се наяде като прасе малко преди да си легне. :-)

IlovEmyPuffYToY
преди 12 години

хапчетата ...


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия