Пожарникари, служители на полицията и цивилни граждани спасяваха в продължение на 12 часа играчка, мяукаща като истинска котка.

 

Комичната случка се разиграла на уелския остров Енгълси по-рано тази седмица. Една сутрин жена, чието име не се съобщава, чула жално мяукане на животно от подминатия от нея контейнер. Спомняйки си за наскоро изчезналата емблематична за острова бременна котка Пуси-Пуси, тя веднага решила, че това е тя.

 

Жителката на остров Енгълси незабавно споделила със съседите си, че така любимото на всички пухкаво животно е затворено в уличен контейнер. Загрижените уелсци пък сигнализирали на пожарната и полицията и не след дълго в акцията по спасяването на котката се включили десетки униформени служители.

 

След продължили няколко часа безуспешни опити контейнерът да бъде отворен, той бил изпратен в намиращата се в близост строителна фирма, за да бъде разрязан с електрожен. Когато в крайна сметка контейнерът бил отворен, всички с почуда установили, че вътре всъщност няма истинска котка, а само една плюшена играчка с мяукащ механизъм.

Автор: Илиана