Тази зима Витоша остава без лифтове и писти?

2011-12-04 14:50:00
Тази зима Витоша остава без лифтове и писти?

Представителите на Агенцията по горите и собственикът на лифтовете и пистите на Витоша търсят решение на проблема с тяхното спиране през зимния период. До този момент няма развитие по въпроса, единственото, което се случва, е отговорността да се прехвърля от едните на другите.

На 2 декември(петък) от "Витоша ски" съобщиха, че ще затворят лифтовете и пистите, защото няма как да почистят просеките, заради Законът за горите. Изпълнителната агенция по горите отричат да са попречили на ползването на лифтовете и съоръженията. Тази седмица, която идва, ще се състои среща, на която трябва да се намери решение на проблема и той да бъде отстранен в най-кратък период от време.

За да бъдат направени ремонтни и строителни дейности в района на лифтовете е нужно собственикът да има Подробен устройствен план и след това да бъде учреден сервитут. Собствениците на "Въжени линии" и "Витоша ски" твърдят, че нямат закона възможност да направят необходимото.

Според ръководството на парка проблемът идва от "Витоша ски". Според тях не съществува проблем и не е нужно да имат сервитут, за да си прочистят просеките. Трябва да платят наем и да си свършат работата.

За момента лифтът не работи и туристите се катерят пеша.

Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия