Космическият проект Фобос Грунт с българско участие претърпя провал

2011-12-02 18:31:00
Космическият проект Фобос Грунт  с българско участие претърпя провал

Претърпя провал руският проект с българско участие Фобос Грунт.  А поредната  безпилотна  американска ракета с марсоход излетя преди ден  с космически апарат по посока на Марс, за да търси  следи от живот на Червената планета.

Всъщност, мисията на НАСА стартира само няколко седмици след като руската автоматична станция Фобос Грунт бе повредена при доста  странни обстоятелства.

Руските специалисти, които са  наблюдавали  ракетата Фобос твърдят, че тя е била прихваната от летяща чиния, а след това връзката  прекъснала.

Целта на  руския апарат бе да донесе пръст от марсианската луна Фобос. Нашата страна също имаше участие в този проект чрез спектрографа Люлин.  Уредът, който е дело на наши учени, трябваше да прави измервания  на нивото на радиацията по пътя.  Идеята беше да се докаже дали е възможен пилотиран полет до Марс.

Още преди старта на Фобос Грунт, обаче, се знаеше, че истинската цел на полета е да се установи наличието на извънземен живот на Червената планета.  На борда на Фобос се намираше и китайският спътник Инхо-1.  Той имаше същата цел.

Всъщност, досега и руснаците, и американците са изгубили доста апарати поели  към Марс и и то при доста странни обстоятелства.  Най-странни са случките, които стават при опитите  да се кацне на марсианската протолуна Фобос.

Мистерия се случва през 1989 година, когато  е предприет първият опит да се доставят спускаеми апарати на повърхността на спътника на Марс. Тогава при загадъчни обтоятелства космическата станция Фобос-2  изчезва.  Само година преди това е изгубена и връзката със станцията  Фобос-1.

Ето защо, потребителите на конспиративните форуми се питат защо извънземните пазят толкова зорко спътника на Марс? Според уфолозите,  някой умишлено пречи на земляните да достигнат до Фобос.  Ако се разгледат  снимките на марсианската протолуна, може да се види нещо като огромен монолит, който прилича на купол на подводница.

По принцип,  учените са на мнение, че Фобос е астероид, който е прихванат от гравитацият на Марс. Уфолозите, обаче са на друго мнение - те смятат, че протолуната всъщност е огормен космически кораб, на който  има живот.  Според тях, именно наличието на такива ‘куполни съоръжения’ са причина в началото на 70-те години всички мисии до Луната да  бъдат прекратени.  Много специалисти от  най-големите държави на планетата  били наясно, че  Луната представлява гигантска космическа станция, която е нещо като инкубатоар на планетата ни.  Според някои,  Луната е изградена незнайно от кого, за да поддържа стабиална оста на нашата планета.  В противен случай Земята щяла да лъкатуши като пумпал, а температурите щели да варират  от непосилна жега до ледников период и то само в рамките на едно денонощие.

Уфолозите също така смятат, че  именно на подобни съоръжения  би попаднала   и първата мисия, ако бъде допусната до Фобос.  Те смятат, че в миналото неговите обитатели  са поддържали живота на Марс, но се е случил някакъв катаклизъм и той е изчезнал. 

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия