Още един свидетел по делото за убийството на Яна Кръсвева

2011-12-02 17:24:00
Още един свидетел по делото за убийството на Яна Кръсвева

Всички заподозрени за убийството на 28-годишната студентка Яна Кръстева  в Борисовата градина през лятото са на свобода. От прокуратурата, обаче,  не изключват скоро да има нови обвинения. Съпричастен с жестокото убийство на  младата жена  може да се окаже и трети, неизвестен досега човек.

Яна бе открита мъртва и полугола под дърво в Борисовата градина на 10 юли. Престъплението е извършено в нощта между 8 и 9 юли.   Младата жена е била бита и удушена часове след рок концерт на стадион ‘Българска армия’. До момента подозренията бяха само към  Пламен Трифонов, докато доказателства за съпричастността на мъжа,  с когото Яна е била видяна за последно - Николай Русинов - липсваха.

В хода на разследването са разпитани поне 30 свидетели,  назначени са и 10 експертизи, между които  биологична,  дактилоскопска и ДНК анализ.    Все още не са готови окончателните резултати, но предварителните данни с категоричност доказват, че има улики поне срещу още един човек, който е бил на мястото в нощта на престъплението.  От прокуратурата са категорични, че на местопрестъплението са открити  биологични следи от повече от две лица.

Николай Русинов-Чеци, с когото Яна е била за последно в парка и който се укриваше в Истанбул, преди да се предаде на полицията, беше  разпитван  като свидетел в началото на разследването.  Той отказа, обаче, да се яви на детектора на лъжата.  Направена му е съдебно-психологична експертиза, резултатите от която все още се очакват /?!/.

Според аутопсията на момичето, убийството е станало между  00.00 и 04.00 часа. Самият Русинов  признава, че е заспал до  Яна, след като правили секс в храстите и си е тръгнал около 6.00 часа. Данните от телефона на Чеци също потвърждават, че той е бил в района по времето, когато Яна е убита.

Според съдиите, ако има съвпадение на ДНК профила, то касае свидетеля Русинов, а не задръжания Трифонов.   Откритите   косми по тялото на жертвата, които имат  морфологично сходство с  космите на Трифонов са изпратени за анализ в лаборатория в Инсбрук, Австрия. Изследването все още се бави, тъй като не е уреден въпросът със заплащането на вещите лица, което е 16 000 евро.  А парите трябвало да се отпуснат от Висшия съдебен съвет.  Какво правят и защо се бавят  висшите съдии  с отпускането на сумата, обаче, никой не може да каже...

В делото от седмица влиза  и неочакван свидетел.  Таксиметров шофьор  може да се окаже свидетел на обвинението, стига твърденията му да се потвърдят от събраните досега доказателсттва.  Делото  може да се обърне, след свидетелските  показания на Георги Петров,  който разказа в студиото на Мартин Карбовски миналата събота, че  е видял двама мъже да изскачат от храстите на парка сутринта след убийството на Яна. В единия той разпознава Пламен Трифонов, а другия определя като ‘млад циганин’.

Двамата мъже спорили за някакви пари, а после ромът се качил в таксито на свидетеля, който го откарал към Централна гара.

След предаването ‘Директно с Мартин Крабовски’, таксиметровият шофьор   веднага е разпитан в полицията.  В момента показанията  му се проверяват. Разследващите все още не са проверили и дали   свидетелят   не се познава по някакъв начин с Чеци.

Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация
FuCKkK13
преди 12 години

когато се сетя за това момиче винаги ми е ставало кофти и винаги съм се чудела в каква държава живеем,но това е др. въпрос .. а колкото до долния коментар.. и аз това питам.. защо не го задължат ?

Perchem
преди 12 години

"Той отказа, обаче, да се яви на детектора на лъжата." Защо не се задължава?


ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия