Мъжете изпадат в по-тежки депресиии от жените

Мъжете не обичат да говорят за депресията, макар често да страдат от нея. Много от болните напразно търсят спасение в работата или в алкохола. Премълчаването  на проблема е изключително опасно. То понякога води до самоубийства. Лекарите

2011-11-30 13:56:23
Мъжете изпадат в по-тежки депресиии от жените
Мъжете не обичат да говорят за депресията, макар често да страдат от нея. Много от болните напразно търсят спасение в работата или в алкохола. Премълчаването  на проблема е изключително опасно. То понякога води до самоубийства.

Лекарите са единодушни, че депресията напада повече мъжете и те страдат по-тежко  от болестта. Най-уязвими са господата на възраст от 20 до 50 години.  Те най-трудно се справят със стреса, на който са изложени ежедневно.

От няколко години  психолози и психиатри се опитват да намерят отговор на въпроса, защо жените заболяват по-рядко от депресии и защо мъжете по-често посягат на живота си.

Изводът  е, че силният пол се опитва да потиска депресията  колкото се може по-дълго, което води до суицидни състояния. Мъжете не желаят да говорят за депресията  си, защото се срамуват да признаят, че всъщност са болни. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия