Имате нова връзка? Вижте няколко съвета, които ще ви бъдат полезни

На всеки човек му е трудно да загърби старата си връзка, без значение дали той е бил инициаторът за раздялата или не. Обикновено хората започват нова връзка, когато почувстват, че са преживяли старата и могат да си позволят да се привържат към нов, н

2011-11-29 18:35:10
Имате нова връзка? Вижте няколко съвета, които ще ви бъдат полезни
На всеки човек му е трудно да загърби старата си връзка, без значение дали той е бил инициаторът за раздялата или не. Обикновено хората започват нова връзка, когато почувстват, че са преживяли старата и могат да си позволят да се привържат към нов, непознат за тях човек (или човек, когото познават от много време, но никога не са гледали на него като евентуален интимен партньор). Разбира се, има и хора, които се придържат към мотото "Клин, клин избива", но обикновено този тип връзки са краткотрайни и при тях липсват чувства и емоции.

Някои връзки приключват бързо, защото един от двамата партньори доскоро е бил част от друга връзка, сега се опитва да бъде част от друга и той се чувства объркан и несигурен в себе си. Вижте пет полезни съвета, които ако спазвате, бихте си осигурили стабилна връзка, която има добра перспектива относно бъдещето:

1. Бъдете себе си, свалете маската - когато човек започва нова връзка често прави грешката в началото да се държи по начин, който го представя като друга личност. Хубаво е човек да бъде такъв, какъвто е, да бъде естествен, за да може връзката, която започва, да стъпи на здрави основи.

2. Не прави нещата насила - ако имате колебание дали сте готови за нова връзка или ви е нужно още време, за да преживеете старата си любов, по-добре останете още известно време сами, за да не нараните човека до себе си.

3. Опитай нещо различно - може досега да не сте правили някои неща, свързани с интимната ви връзка, но е хубаво да се научите да не се плашите от новите неща и да ги опитвате.

4. Не започвайте нова връзка, информирайки настоящия си партньор за нещата, случили се с бившия ви любим - не е необходимо новият ви интимен партньор да знае всичко, което сте преживели преди. Кажете му поводът за раздялата, ако се интересува, и не изпадайте в излишни подробности.

5. Покажете заинтересованост - покажете на новата си половинка, че се интересувате от него, от ежедневието му и от личния му живот като цяло. Нека види, че не е поредната бройка в списъка ви. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия