Вижте кой е най-добрият град за живеене

Най-хубавият град, където хората се радват на най-качествен начин на живот, е столицата на Австрия Виена. Най-безопасният град за живеене е Люксембург, а най-опасният и с най-лошо качество на живот е Багдад. Градовете са били оценявани според тяхн

2011-11-29 18:03:22
Вижте кой е най-добрият град за живеене
Най-хубавият град, където хората се радват на най-качествен начин на живот, е столицата на Австрия Виена. Най-безопасният град за живеене е Люксембург, а най-опасният и с най-лошо качество на живот е Багдад.

Градовете са били оценявани според тяхната икономическа и социално-културна среда, нивото на образованието, забавленията в свободното време, публичните услуги и обществения транспорт, здравеопазването, природната среда, достъпността на потребителски стоки и жилищата.

Първите пет града, които предлагат най-високо качество на живота, са Виена, Цюрих, Окланд, Мюнхен и Дюселдорф. Най-безопасните градове са Люксембург, Берн, Хелзинки, Цюрих и Виена.

Градът, който предлага най-добро качество на живот в Южна и Северна Америка, е Ванкувър, на второ място е Отава, на трета и четвърта позиция са съответно Торонто и Монреал, на пето място е Хонолулу.

Градовете с най-високо качество на живот в азиатско-тихоокеанския регион са Окланд, Сидни, Уелингтън, Мелбърн и Пърт.
В Африка и Близкия Изток най-качествен живот предлагат градовете Дубай, Абу Даби, Порт Луис, остров Мавриций, Кейптаун и Йоханесбург.
Най-безопасните градове в Южна и Северна Америка се намират в Канада - Калгари, Монреал, Отава, Торонто и Ванкувър.

Над 50% от градовете в топ 25 на класацията за качество на живот се намират в Европа. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия