На днешния ден преди година ни напусна големият български актьор Андрей Баташов

Преди една година  този свят  напусна  големият български актьор Андрей Баташов. Любопитна подробност е, че актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Пър

2011-11-29 11:10:20
На днешния ден преди година ни напусна големият български актьор Андрей Баташов
Преди една година  този свят  напусна  големият български актьор Андрей Баташов.

Любопитна подробност е, че актьорът е наследник на известна руска фамилия, произвеждала и доставяла стомана на царския двор от времето на Петър Първи до края на династията Романови.  Андрей Баташов е роден във Волгоград на 10 септември 1965 година.

Той учи в 133 ЕСПУ с преподаване на руски език "Александър Пушкин", а после  завършва ВИТИЗ,  където по-късно става  доцент по актьорско майсторство.

Големият актьор има  над 40 роли в театъра и киното и многобройни участия в различни български и чужди кино продукции. Като режисьор е поставял постановките „Ритъм", „360 градуса", "SEXXX" и „Разбираш ли ме правилно". През 2007 г. той поставя 500-я юбилеен спектакъл на постановката „Секс, наркотици и рокендрол", която е на сцената повече от 15 години.

Андрей Баташов успява да съчетае артистичната си кариера с политиката. Той става  депутат от парламентарната група на НДСВ през 2001 година.  Рицар е  на Ордена на тамплиерите.

В края на септември 2010 г. на сцената на Театър 199 се състоя премиерата на четвъртия моноспектакъл на Андрей Баташов по текст на Ерик Богосян - "Влез в час!". Месец по-късно на 6 ноември 2010 г. , актьорът бе приет в  много тежко състояние  в столична болница, където изпадна в кома.  Въпреки усилията на  лекарите, обаче, Андрей Баташов си отиде от този свят на 29 ноември 2010 година.

Почивай в мир, Андрей!   Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия