Тийнейджърите приемат все повече стероиди и хапчета за отслабване

50% от младите момичета и 33% от младежите са готови на всичко, за да имат перфектно тяло и идеално тегло. Едно на всеки десет момчета признава, че би приемало стероиди, за да има по-големи мускули, а едно на всеки осем девойки би приемало хапчета за

2011-11-29 01:06:38
Тийнейджърите приемат все повече стероиди и хапчета за отслабване
50% от младите момичета и 33% от младежите са готови на всичко, за да имат перфектно тяло и идеално тегло. Едно на всеки десет момчета признава, че би приемало стероиди, за да има по-големи мускули, а едно на всеки осем девойки би приемало хапчета за отслабване.

Над половината от момичетата и 1/3 от момчетата сравняват телата си с тези на известните личности. 25% от девойките и младежите искат да си направят пластична операция, за да изглеждат като своя идол. Факт е, че с всеки изминал ден младите хора стават по-несигурни, когато става въпрос за техния външен вид.

Младежите са склонни да взимат бързи решения, за да постигнат поставените си от тях цели, без да се замислят дали действията им ще навредят на тяхното здраве. Проблемът идва от въздействието на модата върху подрастващите.

Хубаво е тийнейджърите да бъдат насърчавани от своите родители и близки, да бъдат подкрепяни, за да имат нужното самочувствие и да се харесват. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия