Как да се справите с пърхота?

Всеки, който има пърхот, знае колко досаден може да бъде той и колко трудно се лекува. Той се появява заради една гъбичка, която живее в организма на всеки един човек и когато е в норма, не прави никакви проблеми. В момента, в който pH-то на кожата с

2011-11-28 00:13:35
Как да се справите с пърхота?
Всеки, който има пърхот, знае колко досаден може да бъде той и колко трудно се лекува. Той се появява заради една гъбичка, която живее в организма на всеки един човек и когато е в норма, не прави никакви проблеми. В момента, в който pH-то на кожата се промени, гъбичката започва да се размножава и клетките на скалпа започват да се сменят интензивно.

Ако всичко е нормално тези клетки падат на 28 дни и се заменят с нови, когато човек има пърхот, тези клетките се натрупват една върху друга и нямат възможност да паднат от главата. Скалпът започва да се люпи и се появява досадният пърхот.

В аптеките продават доста продукти, които борят пърхота, но най-ефективни са пилинг маските, благодарение на които се отстраняват мъртвите клетки. Ако страдате от пърхот е хубаво да имате и противогъбичен продукт.

Когато си купувате лосион, шампоан или друго козметично средство против пърхот, гледайте какво съдържа. Едни от най-използваните съставки са резорцин, кетоконазол и екстракти от върба, дъбови кори и коприва. Като цяло хората, които имат пърхот, имат и по-мазен скалп, затова е хубаво да използвате продукти, които са подходящи за мазна коса.

Всеки път, когато ви се появи пърхот, трябва да използвате различни козметични средства, защото скалпът ви привиква към продуктите.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия