Българите – едни от най-стройните в Европа

Българските жени и мъж са едни от най-стройните в Европа, сочат данните, публикувани от европейската служба за статистически изследвания Евростат. Оказва се, че проблемът със затлъстяването на Стария континент се проявява най-сериозно във Вели

2011-11-26 13:23:44
Българите – едни от най-стройните в Европа
Българските жени и мъж са едни от най-стройните в Европа, сочат данните, публикувани от европейската служба за статистически изследвания Евростат.

Оказва се, че проблемът със затлъстяването на Стария континент се проявява най-сериозно във Великобритания и Малта, където живеят съответно най-дебелите жени и най-дебелите мъже.

23,9% от британките страдат от наднормено тегло. След тях се нареждат малтийки (21,1%), латвийките (20,9%) и естонките (20,5%). При мъжете водещи позиции имат малтийците, от които 24,7% страдат от затлъстяване. Следват ги британците (22,1%), унгарците (21,4%) и чехите (18,4%).

На срещуположния полюс на първо място се нареждат жителите на Румъния, при които едва 8% от жените и 7,6% от мъжете имат проблеми с наднорменото тегло. След тях се нареждат италианците, сред които 9,3% от дамите и 11,3% от представителите на силния пол страдат от затлъстяване. На трето място сред най-стройните жители на Европа са българите , при които процентите са съответно 11,3 за жените и 11,6 за мъжете.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия