Защо не проявяваме доброта и нежност?

Global Market Insite е направило специално проучване за степента на проява на доброта и нежност на жителите на Европа.  Съставена е дори карта на  нежността, която представя ‘най-нежните’ и ‘най-малко нежните’ дър

2011-11-23 21:51:05
Защо не проявяваме доброта и нежност?
Global Market Insite е направило специално проучване за степента на проява на доброта и нежност на жителите на Европа.  Съставена е дори карта на  нежността, която представя ‘най-нежните’ и ‘най-малко нежните’ държави в Европа.

По време  на изследването са интервюирани 500 човека от 17 държави, равно разделени мъже-жени.  Установено е, че 54 % от българите вярват, че  страната ни би била по-добро място за живеене, ако хората проявяват повече нежност и доброта един към друг -  и това е  основният извод по отношение на нас.

Всеки втори българин  вярва, че  стресът е причината да не споделя достатъчно нежни моменти със семейството и приятелите  си.  Според отговорите, се налага мнението, че българите  са подложени на най-много стрес в цяла Европа.

Всъщност,  жителите на всички  европейски държави са на мнение, че стресът е най-основната причина, те да не проявяват нежност и доброта.

Всеки четвърти българин пък  не проявява достатъчно нежност, защото смята, че не му е сега времето.  Социолозите са направили класация между европейските държави, според която България е на 9-то място по проява на нежност и доброта.  За най-нежни се смятат унгарците, следват Турция, Португалия, Украйна,  Литва. На последно място за чехите.

Независимо от всичко, всички са единодушни, че,  ако хората са по-нежни и добри един към друг, светът ще бъде по-добро място за живеене.
 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия