Безплатен спорт за всички до края на февруари 2012 година !

Само 6% от българите, които ходят на работа, намират време, за да спортуват активно. Преди години процентът е бил значително по-голям - достигнал е до 45%. За сметка на това над 45% от българите пушат активно, 40% често употребяват алкохолни напитки,

2011-11-22 23:09:33
Безплатен спорт за всички до края на февруари 2012 година !
Само 6% от българите, които ходят на работа, намират време, за да спортуват активно. Преди години процентът е бил значително по-голям - достигнал е до 45%. За сметка на това над 45% от българите пушат активно, 40% често употребяват алкохолни напитки, а 20% консумират повече сол от препоръчителното.

Българите, които са в активна възраст, изминават средно по 3.87 километра дневно, но повече от 50% от участниците в анкетата споделят, че прекарват свободното си време, като си почиват на дивана, в леглото или просто са седнали някъде.

Почти 40% от българите имат нормално съотношение между ръст и тегло и нямат излишни килограми. 34% от сънародниците ни имат проблеми с килограмите, 21% страдат от затлъстяване, а 2% имат проблеми с наистина огромните си размери. 4% от анкетираните имат тегло под нормата.

Министерството на физическото възпитание и спорта стартира "Дни на отворените врати" на спортни обекти в големите градове на България, което е част от проекта "Никога не е късно за ново начало". Благодарение на него всички хора, които имат желание да спортуват, ще имат възможността да посетят безплатно 28 избрани спортни зали и комплекси и да изберат предпочитания от тях спорт - фигурно пързаляне, бокс, баскетбол, футбол, фектовка, тенис на маса, фитнес, тенис на корт, вдигане на тежести, спортни танци, шорттрек, хандбал, лека атлетика, мини голф и още много. До края на месец февруари 2012 година всеки един обект ще бъде отворен по 150 часа по предварително зададен график.

  Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия