Студентите качват около 6 килограма заради смяна на обстановката

След като човек навърши 18 години и стане студент, той качва приблизително килограм и половина. 10% от студентите, които са първи курс, качват средно по 6 килограма. Има и такива - 25% - които през първата година от следването си отслабват. И при тез

2011-11-21 23:00:43
Студентите качват около 6 килограма заради смяна на обстановката
След като човек навърши 18 години и стане студент, той качва приблизително килограм и половина. 10% от студентите, които са първи курс, качват средно по 6 килограма. Има и такива - 25% - които през първата година от следването си отслабват. И при тези, които качват, и при тези, които свалят, причината е промяната на обстоятелствата.

Бракът води до качване на килограми - след като дамите минат под венчилото и навършат 30-годишна възраст, те качват най-много килограми. Имат си вече верен мъж и започват лека-полека да се отпускат. Имат повече свободно време у дома, готвят за семейството и това няма как да не доведе до дебелеене.

Продължителната връзка също води до напълняване - дългата връзка носи сигурност и човек започва да си обръща по-малко внимание. При дългите любовни взаимоотношения е нормално двамата партньори да качат няколко килограма, но раздялата после води до тяхното сваляне.

Коледно надебеляване - почти няма човек, който по време на коледните празници, да не прекалява с храната. Повечето хора обикалят от трапеза на трапеза, няма как да откажат на любезните домакини и съответно това се отразява върху тяхната фигура. По време на празниците хората харчат повече пари, събират се по-често с приятели, ядат, пият и стават по-напрегнати, а това води до надебеляване.

След раздяла - по принцип мъжете са тези, които след раздяла качват излишни килограми, лекувайки любовните си рани с вкусни ястия. Вече няма кой да им готви и те често консумират висококалорични храни.

Отказване от тютюнопушенето - спирането на цигарите често води до напълняване. 6% от дамите, които са отказали цигарите, качват около 10 килограма. Най-много излишни килограми качват хората, навършили 55-годишна възраст, и пушели над 15 цигари дневно.

Надебеляване по време на бременност - и мъжете, и жените качват излишни килограми, когато очакват дете. Този феномен се казва емпатична бременност и се случва при 40% от бащите. Най-често се среща при представителите на силния пол, които са много съпричастни към бременността на своята любима. Възможно е, освен излишните килограми, те да почувстват гадене, болки в кръста и да им се пригажда от някои храни - но това се случва доста по-рядко.

Дълго време без работа - 3% от представителите на силния пол, които не работят, отслабват с 10% от теглото си, но 8% от тях качват излишни килограми. Тук има три фактори, които карат човек да напълнее - целта, себеуважението и приходите. Хората, които дълго време са безработни, хапват повече, защото имат повече свободно време и им става скучно. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия