Въпреки че зимата наближава, има хора, които тепърва ще се подлагат на диета, но трябва да вземат под внимание, че зимно време резултатите са доста по-незадоволителни. И все пак не е лошо да се информирате кои са храните и напитките, които ускоряват метаболизма и намаляват апетита.

Конюгирана линолинова киселина - тази мастна киселина се съдържа в малки количества в червените меса и млякото. Тя помага на човешкия организъм да изгори излишните килограми и на тяхно място да се натрупа мускулна маса. Тази киселина я има и като хранителна добавка, но не е хубаво да се приема, защото води до повишаване нивото на холестерола.

Продукти, които са богати на калций - този минерал помага за изгарянето на мазнините, като в същото време запазва мускулната маса в обема, в който е. Ако всеки ден човек консумира три порции нискомаслени млечни продукти ще подобри както здравословното си състояние, така и ще помогне на организма си да премахне излишните килограми.

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и може да ви бъде полезен в борбата с излишните килограми. Ако искате да отслабнете, пийте по 3-4 чаши дневно зелен чай. Той ще ви помогне за понижаване на кръвното налягане.

Храни, които са богати на фибри и целулоза - те предизвикват чувство за ситост и се преработват дълго време, като нормализират нивото на кръвната захар.
Автор: Ралица Солакова