Няколко храни и напитки, които ще стопят излишните ви килограми

Въпреки че зимата наближава, има хора, които тепърва ще се подлагат на диета, но трябва да вземат под внимание, че зимно време резултатите са доста по-незадоволителни. И все пак не е лошо да се информирате кои са храните и напитките, които ускоряват

2011-11-20 00:14:30
Няколко храни и напитки, които ще стопят излишните ви килограми
Въпреки че зимата наближава, има хора, които тепърва ще се подлагат на диета, но трябва да вземат под внимание, че зимно време резултатите са доста по-незадоволителни. И все пак не е лошо да се информирате кои са храните и напитките, които ускоряват метаболизма и намаляват апетита.

Конюгирана линолинова киселина - тази мастна киселина се съдържа в малки количества в червените меса и млякото. Тя помага на човешкия организъм да изгори излишните килограми и на тяхно място да се натрупа мускулна маса. Тази киселина я има и като хранителна добавка, но не е хубаво да се приема, защото води до повишаване нивото на холестерола.

Продукти, които са богати на калций - този минерал помага за изгарянето на мазнините, като в същото време запазва мускулната маса в обема, в който е. Ако всеки ден човек консумира три порции нискомаслени млечни продукти ще подобри както здравословното си състояние, така и ще помогне на организма си да премахне излишните килограми.

Зеленият чай е богат на антиоксиданти и може да ви бъде полезен в борбата с излишните килограми. Ако искате да отслабнете, пийте по 3-4 чаши дневно зелен чай. Той ще ви помогне за понижаване на кръвното налягане.

Храни, които са богати на фибри и целулоза - те предизвикват чувство за ситост и се преработват дълго време, като нормализират нивото на кръвната захар. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия