Шокиращи кадри от птицеферма, снабдяваща McDonald’s с яйца (+видео)

Кадри от птицеферма, снабдяваща с яйца известната по цял свят ферига за бързо хранене McDonald’s, шокираха обществеността и най-вече защитниците на животните. На видеото, заснето тайно през лятото от организацията “Mercy For Animal

2011-11-19 12:46:13
Шокиращи кадри от птицеферма, снабдяваща McDonald’s с яйца (+видео)
Кадри от птицеферма, снабдяваща с яйца известната по цял свят ферига за бързо хранене McDonald’s, шокираха обществеността и най-вече защитниците на животните.

На видеото, заснето тайно през лятото от организацията “Mercy For Animals”, което бе излъчено по телевизия ABC, се вижда проявата на невероятна жестокост към пернатите, както и нехигиеничните условия, при които работи фермата.

Шокиращите кадри показват как на пилетата най-безжалостно им се изрязват човките с помощта на специално създадена за целта машина, как един от работниците върти на връвчица едно пиле просто за забавление, как негодните за снасяне птици се натъпкват в найлонови торби и се оставят там да умрат, как пернатите се напъхват в тесни клетки, където дори и някоя да умре, тя остава да гние там сред останалите. Освен това във фермата са открити 13 нарушения, които могат да доведат до разпространението на салмонелни бактерии по яйцата.

След като видеото доби публичност, редица организации за етично отношение към животните настояха американското правителство да нареди затварянето на птицефермата. Те също така се обърнаха с директен призив към McDonald’s да прекрати договора си с компанията, която е сред петте най-големи производители на яйца в САЩ. Макар и с известно закъснение, веригата за бръзо хранене реагира на видеото и сложи край на договора си с птицефермата.

Вижте видеото, заснето от “Mercy For Animals”:

Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия