Джеймс Патерсън - един от най-скъпоплатените автори на трилъри в света

Един от най-скъпоплатените писатели в света е Джеймс Патерсън.  Той е автор на трилъри и вече втора година  оглавява класацията на сп. ‘Форбс’ за богаташи на словото. 64-годишният автор на едни  от най-известните тр

2011-11-15 11:41:24
Джеймс Патерсън -  един от най-скъпоплатените автори на трилъри в света
Един от най-скъпоплатените писатели в света е Джеймс Патерсън.  Той е автор на трилъри и вече втора година  оглавява класацията на сп. ‘Форбс’ за богаташи на словото.

64-годишният автор на едни  от най-известните трилъри ‘Завръщането на паяка’ и ‘Целуни момичетата’ е издал повече от 80 книги  и е спечелил 84 милиона долара  само от май 2010 до  април тази година.

Успехът на  книгите на Патерсън има и друга  причина - той е първият писател в света, продал  1 милион копия от произведенията си в дигитален формат.

В началото на кариерата си Патерсън работи в рекламна агенция  Изведнъж, обаче, тъмноокожият  криминален психолог , детектив Алекс Крос превзема света.  Оттогава животът на Патерсън се обръща на 180 градуса,  той напуска работа и се отдава изцяло на писането.  Романите, създадени от  прочутия англичанин се поглъщат на един дъх.
В 4 от романите му главен герой е детектив Майкъл Бенет, а друг негов типаж е  Максин Паетро.

‘Джак и Джил’, ‘Криеница’, Среднощен клуб’,  ‘Танцът на невестулката’ и още много други романи на Патерсън, също правят автора си един от най-четените в света. Много от романите  му са преведени на български език.‘. 
Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия