Диетите - затормозяващо гладуване с кратък ефект

Едва 10% от хората, които спазват диети, запазват новото си тегло. 9 от 10 души след края на гладуването връщат предишното си тегло, та даже и се сдобиват с няколко излишни килограма. За да успее човек да запази новото си тегло, той трябва да отс

2011-11-15 00:38:35
Диетите - затормозяващо гладуване с кратък ефект
Едва 10% от хората, които спазват диети, запазват новото си тегло. 9 от 10 души след края на гладуването връщат предишното си тегло, та даже и се сдобиват с няколко излишни килограма.

За да успее човек да запази новото си тегло, той трябва да отслабва с методи, които лесно ще се впишат в неговото ежедневие. Продължителните гладувания и строгите диети са доста опасни за човешкото здраве.

Когато човек смъква излишните килограми по здравословен начин, той няма причина да се притеснява от йо-йо ефект. Известно е и лечебното гладуване, които не се знае дали наистина помага, защото все още няма доказателства, че с времето човешкото тяло трупа отпадъчни "шлаки". Ако човек често пречиства организма си, като не яде 24 часа или консумира само плодове, може да си навреди сериозно на здравето - да има проблеми със сърдечния ритъм, камъни в жлъчката, камъни в бъбреците.

Известен метод за отслабване е и разделното хранене. При него отказът от млечни продукти може да доведе до понижаване нивото на калций в организма. От диетата с ябълков оцет се отслабва доста, но защото човек губи мускули, а не мазнини. В същото време тази диета е доста натоварваща и може да доведе на човек сериозни стомашни проблеми. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия