Вижте кои са трите най-странни гробища в света

В класацията за най-странните гробища в света на първо място е подводният мавзолей "Нептун мемориал риф", който е известен и като "Атлантис мемориал риф", който се намира близо до бреговете на Маями, Флорида. Подводното гробище

2011-11-14 01:54:16
Вижте кои са трите най-странни гробища в света
В класацията за най-странните гробища в света на първо място е подводният мавзолей "Нептун мемориал риф", който е известен и като "Атлантис мемориал риф", който се намира близо до бреговете на Маями, Флорида.

Подводното гробище е голямо 65 000 квадратни метра и се намира на дъното на океана, като това е най-големият изкуствено създаден риф. В него има над 125 000 кремирани останки, намиращи се сред най-различни колони и скулптури.

На второ място е гробището "Сементерио ханерал", намиращо се в Сукре, Боливия. Там една гробница струва 10 000 долара, като тялото на починалия може да седи в нея седем години. След като минат, трупът се заравя в земята, а 20 години по-късно останките се премахват и оттам. Традиция е мъжете да бъдат погребвани до своите колеги, понеже за местните хора професията е по-важна от семейството. Именно заради това гробището е разделено на различни профсъюзи - адвокатите, миньорите, учителите, стъкларите и т.н. Децата също не се погребват до своите семейства, а до други деца в специално обособена част.

На трето място е "Веселото гробище", които се намира в село Съпънца, Румъния. То стана известно в цял свят и в момента е голяма забележителност за туристите. Още името му показва, че това гробище е по-различно от останалите, а това е така, защото кръстовете и епитафиите върху тях са в ярки цветове. То е създадено в средата на 30-те години на 20-ти век от Стан Йоан Патраш, който собственоръчно изпъстрил плочите и написал хумористични надписи върху тях, които разказват за моменти от живота на починалия. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия