Обявиха д-р Мъри за виновен за смъртта на Майкъл Джексън

Д-р Мъри, личният лекар на Майкъл Джексън е виновен  за смъртта му - това решиха съдебните заседатели, след 10-часови дебати. Формулировката  е ‘непредумишлено убийство’, но  това означава 4 години затвор и  загуба

2011-11-10 18:36:47
Обявиха д-р Мъри за виновен за смъртта на Майкъл Джексън
Д-р Мъри, личният лекар на Майкъл Джексън е виновен  за смъртта му - това решиха съдебните заседатели, след 10-часови дебати. Формулировката  е ‘непредумишлено убийство’, но  това означава 4 години затвор и  загуба на професионалните права за медика.

В състава на журито влизаха 5 жени и 7 мъже, които имаха два дни за размисъл преди да обявят решението си.  По време на процеса, прокуратурата обяви д-р Мъри в груба небрежност, заради това, че е давал постоянно на Майкъл прекомерни количества приспивателни.  Освен това, лекарят се е забавил да повика спешна помощ, не е следил за състоянието на звездата, а когато парамедиците са пристигнали, въобще не е споменал, че е дал пропофол на Майкъл.

Защитата се опита  да убеди съдебните заседатели, че Джако сам е взел фаталната доза, но съдът постанови личният лекар на певеца да остане в ареста,  през право на гаранция,  до обявяване на присъдата, което ще стане на 29 ноември.

Семейството на Майкъл Джаксън - майка му, баща му, сестрите и братята му , са доволни от решението на съда. Прокуратурата също  е изразила своето задоволство от взетото решение.

Според някои приятели на Джако, обаче, присъдата  на д-р Мъри би трябвало да бъде по-сурова.  Все пак, с осъдителната присъда срещу медика  се избягва посмъртното ‘осъждане’ и очерняне на Майкъл, както се опита да направи защитата на лекаря.

При тези условия се очаква  почитта към Майкъл Джексън  да продължи да расте.  Не е изключен и бум в продажбите  на неговите албуми.  Кралят на попа продължава да бъде  покойната звезда, която генерира  най-много приходи -  170 милиона долара през последните 12 месеца.

По време на 6-месечният съдебен процес, имаше две събития, които почетоха паметта на Краля.  Първото беше гигантският възпоменателен концерт, който е състоя  във Великобритания и  където  се събраха хиляди фенове на звездата, а второто - премиерата на спектакъла ‘Immortal World Tour’ на  канадските артисти от  ‘Сирк дю солей’.

Вторият албум след смъртта на Майкъл също е озаглавен ‘Immortal”. Той излиза на 21 ноември в 2 версии: едната като самостоятелен диск с 15 заглавия, а другата - като двойно CD с 22 заглавия.

Договорът, който е подписан между компанията ‘Сони’ и наследниците на Майкъл Джексън е за 250 милиона долара и предвижда издаването на 10 албума. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия