С бас майстори - в джаза

Мелодични и счупени композиции в духа на електро-акустичния авангард обещават диджеите от най-силната организация за бас музика у нас – HMSU за Drum and Jazz (4G) 2011, който ще се проведе в Зала 3 на НДК на 19-ти ноември. В екипа, който ще

2011-11-09 14:04:54
С бас майстори - в джаза
Мелодични и счупени композиции в духа на електро-акустичния авангард обещават диджеите от най-силната организация за бас музика у нас – HMSU за Drum and Jazz (4G) 2011, който ще се проведе в Зала 3 на НДК на 19-ти ноември.

В екипа, който ще се събере в най-пълния си състав за тази година, са EXo, Kospirator, Mocks, Acidtrip, Targy и Ogonek.  Към тях ще се присъедини още един роден талант - победителят от конкурса на Grolsch, който стартира миналата седмица и ще приключи на 11.11.11. Седмото издание на фестивала e част от поредицата Ballantine's My Beat и е организирано съвместно от HMSU и Event Ease, с генералната подкрепа на Max Telecom.

Международните гости за Drum and Jazz (4G) са култовото продуцентско трио Blu Mar Ten и емблемата на уличното изкуство и градската култура Dub Fx. Последният ще дойде в компанията на приятелката си Flower Fairy и верният другар - DJ Cade . Българските им колеги, които ще се включат в почти 8-часовия маратон, обещават изпълнени с дръм енд бейс сетове с джазов привкус и неподправено парти настроение.

По време на събитието ще чуем и водещото дръм енд бейс дуо на Балканите, движеща сила в изявите на H.M.S.U. - добре познатата колаборация на Mocks и Konspirator. Двамата имат специална изненада, а именно представянето на общият им проект - High Roll. Към тях ще се присъедини и един от най-големите таланти на българската джаз сцена - Рут Колева. Освен няколкото парчета с Рут, доказаните селектори обещават да предложат и още свежи музикални подаръци, за всички любители на интелигентния дръм енд бейс звук.

В Drum and Jazz (4G) със специален електро-акустичен дръм енд бейс сет ще се включи една от основните фигури в HMSU – EXo. Сега на сцената с него ще бъде цигуларката Бояна Желязкова (Ajabez/Good Music Society), с която вече представиха свои дъбстеп интерпретации през лятото в рамките на Mellow Music Festival на открито в Борисовата градина на София.

Списъкът с бас майсторите не може да остане без танцувалния сет на acidtrip, в който регето и джънгълът звучат в комбинация с класически преработки на ямайски мелодии и ритми. Малките часове на нощта ще бъдат завладени от войните от тъмната страна на тежкия басов звук - Ogonek и  Targy. На Drum and Jazz (4G) 2011 те ще разнообразят безкомпромисните си картечни звуци с IDM, трип хоп, ейсид джаз и ембиънт привкус.

Началото на Drum and Jazz (4G) 2011 е в 19.00 часа, а възрастовото ограничение 18+. Автор: Александър Ненов

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия