Оказват ли влияние GSM-ите върху здравето на човек?

Учените са на мнение, че няма установена пряка връзка между употребата на мобилни телефони и риска от заболяване от рак. Специалистите направили проучване, което обхванало 350 000 човека, които доста често използвали GSM-а си през последните 18 годин

2011-11-08 01:12:26
Оказват ли влияние GSM-ите върху здравето на човек?
Учените са на мнение, че няма установена пряка връзка между употребата на мобилни телефони и риска от заболяване от рак. Специалистите направили проучване, което обхванало 350 000 човека, които доста често използвали GSM-а си през последните 18 години.

Шансът да получат раково заболяване на мозъка не е по-висок от хората, които по-рядко използват мобилния си телефон. От близо 356 000 души едва 356 се разболели, като при 846 от тях се развили други форми на рак. Тези цифри са като средностатистическите показатели и не са по-високи от обичайната статистика.

Учените ще продължат да разгледат този въпрос, за да са 100% сигурни, че мобилните телефони не подлагат хората на излишен риск от развитие на рак. Рискът за момента не е пряко доказан, но и не може да бъде напълно отречен.

Хубаво е подрастващите да не прекаляват с употребата на GSM-и и когато говорят по телефона да го правят с handsfree, за да са по-далеч от него. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия