Как да облекчим болката по време на цикъл?

Повечето жени страдат от предменструален синдром, но някои имат проблеми и през дните, в които имат цикъл. В този период няма жена, която да не иска да избяга от тялото си, за да прекрати неприятното усещане (малко са жените, които могат да се похвал

2011-11-06 20:51:42
Как да облекчим болката по време на цикъл?
Повечето жени страдат от предменструален синдром, но някои имат проблеми и през дните, в които имат цикъл. В този период няма жена, която да не иска да избяга от тялото си, за да прекрати неприятното усещане (малко са жените, които могат да се похвалят с безболезнен цикъл).

Ако жените заложат на правилното хранене, те определено ще облекчат болките си. Вижте на кои храни трябва да наблегнете през различните дни от месеца, за да намалите неприятното усещане:

От първи до пети ден - тогава е препоръчителна консумацията на храни, които са богати на магнезий - ядки, спанак, риба и зърнени продукти. Тези храни ще ви помогнат да не бъдете нервирани и под стрес.

От шести до тринадесети ден - наблегнете на плодовете и зеленчуците.

От четиринадесети до седемнадесети ден - заложете на качественото вино и млечните продукти.

От осемнадесети до двадесет и трети ден -  тогава е хубаво да ядете храни, които имат фибри, понеже прогестеронът в организма значително забавя функциите на червата.

Препоръчително е през последните няколко дни от месечния ви цикъл да консумирате храна, която е богата на протеини, за да уравновесите кръвната си захар. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия