На 21 години хората имат най-много приятели

На 21 години хората могат да се похвалят с най-голям брой приятели и познати, сочат резултатите от скорошно проучване, проведено във Великобритания. Оказва се, че един 21-годишен младеж контактува активно средно с около 99 човека – 13 на

2011-11-01 13:16:24
На 21 години хората имат най-много приятели
На 21 години хората могат да се похвалят с най-голям брой приятели и познати, сочат резултатите от скорошно проучване, проведено във Великобритания.

Оказва се, че един 21-годишен младеж контактува активно средно с около 99 човека – 13 най-добри приятели, 17 близки приятели и 70 познати.

Според организаторите на проучването, този връх в социалното общуване се дължи главно на това, че на 21 години човек все още се среща с приятелите си от училище, завързва нови запознанства в университета и на работното си място.

С времето обаче голяма част от контактите остават в миналото и на 29-годишна възраст обкръжението на един средностатистически човек вече се състои от около 68 души. Подобен спад се наблюдава до края на живота, достигайки пика си в най-късна възраст.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия