Какво още не знаем за тиквата?

Празникът Хелоуин в момента е в разгара си и всеки знае, че тиквата е основен реквизит за него. Но освен за празника и за хапване, тя е подходяща и за кожата ви. Растението върши чудеса, има богата хранителна стойност и много добро влияние върху к

2011-10-31 23:51:04
Какво още не знаем за тиквата?
Празникът Хелоуин в момента е в разгара си и всеки знае, че тиквата е основен реквизит за него. Но освен за празника и за хапване, тя е подходяща и за кожата ви.

Растението върши чудеса, има богата хранителна стойност и много добро влияние върху кожата на човек. В тиквата има доста фибри, витамини, антиоксиданти и минерали, които са нужни на организма, за да бъде здрав и красив.

Зимата е доста коварен сезон и действа натоварващо на кожата, но благодарение на тиквата човек може да се радва на мека и еластична кожа. Има различни тиквени маски, които действат освежаващо, ексфолиращо и овлажняващо.

Кожата придобива свеж вид, благодарение на ензимите, които се съдържат в тиквата. Алфа-хидрокси киселините помагат за отстраняването на мъртвите клетки от кожата. Маските от тиква правят кожата мека и сияйна и помагат при наличие на акне. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия