Плевнелиев- новият президент според данните за момента

Резултатите от провелия се днес балотаж са вече ясни.  54.1% за Росен Плевнелиев и 45.9% за Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.  Изчисленията са дело на „Алфа рисърч”. Данните, които дават останалите социологически агенции не с

2011-10-30 22:16:38
Плевнелиев- новият президент според данните за момента


Резултатите от провелия се днес балотаж са вече ясни.  54.1% за Росен Плевнелиев и 45.9% за Ивайло Калфин и Стефан Данаилов.  Изчисленията са дело на „Алфа рисърч”. Данните, които дават останалите социологически агенции не се различават особено.
 През целия ден Плевнелев убедително водеше своя опонент. Според Сова Харис кандидатът на ГЕРБ получава около 57 на сто на втория тур от изборите. Изчисленията на всички останали се доближават до този процент към момента.
Според МБМД Плевнелиев е спечелил 56,5 на сто подкрепа на балотажа. Според данните Ивайло Калфин от БСП е получил 43,5 на сто.
Според паралелното преброяване на НЦИОМ Плевнелиев печели изборите с с 53,5 %.  Политическият му противник Ивайло Калфин, кандидат на БСП, е спечелил 46.5% от гласовете на избирателите.
Избирателната активност е достигнала около 43.5%.  С официални резултати от провелите се избори, социолозите ще могат да се ангажират, по-късно тази  вечер.
 Росен Плевнелиев е първият президент след промените от 1989г, който през последните 20 години не е участвал активно в политическия живот на България и не е членувал в нито една партия.
 Официално ще получи своите президентски правомощия на 23 януари 2012 година, когато изтича мандата на настоящия президент Георги Първанов. Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия