Плачеща през нощта кукла спаси членовете на американско семейство от сигурна смърт в пожар, избухнал в къщата им.

17-годишният Крисчън Дийсън и неговите съученици получили като домашно от училище да се грижат за кукла, за да научат какво е да си родител. В петък учителката на тийнейджърa му поверила играчка, която предварително била настроена от нея в колко часа да реве.

През нощта на петък срещу събота, точно в 3:30 ч., куклата започнала да плаче, с което успяла да събуди Крисчън. Когато отворил очи, той с ужас установил, че къщата на семейството му гори. Момчето бързо събудило родителите си, взело кучето си и играчката и всички заедно излезли от горящата сграда.

След потушаването на пламъците шефът на пожарната коментира, че семейството е имало само няколко минутки, в които да успее да излезе навън. Ако куклата не ги била събудила, те най-вероятно е щяло да се задушат от дима и да изгорят като факли.

Майката на Крисчън пък вижда в спасението на семейството си Божията намеса. Тя вярва, че часът за плач на куклата, настроен от учителката на сина й, не е случаен. Според нея това съвпадение е всъщност дело на по-висши сили.
Автор: Илиана