Мануела Горсова проходи!

Дочакахме да стане чудото - Мануела Горсова проходи! Момичето, което от две години е приковано на легло, е направило първите си крачки - три с левия и три  с десния крак. Мануела пострада тежко при жестока катастрофа причинена от  пи

2011-10-27 22:51:20
Мануела Горсова проходи!
Дочакахме да стане чудото - Мануела Горсова проходи! Момичето, което от две години е
приковано на легло, е направило първите си крачки - три с левия и три  с десния крак.

Мануела пострада тежко при жестока катастрофа причинена от  пияния Максим Стависки, тогава загина и младеж на 21 години. Първоначално тя изпадна в кома и претърпя сложно и продължително лечение, част от което в известна клиника в Израел.  Това стана възможно единствено с финансовата подкрепа на щедри дарители.

Днес, освен че вече е направила няколко крачки, Мануела се опитва и да говори, въпреки че й е трудно, заради поставената в гърлото й канюла. Предстои, обаче, и тя да бъде махната.

Семейството на Мануела възлага големи надежди на китайски специалист, който  я рехабилитира, но срещу сумата от 80 лева за сеанс.

Има и още една добра новина около Мануела -  благодарение на протестите на доста хора и активната инициатива на  бившия депутат Емил Кошлуков, вчера със   застрахователната компания  ‘Дженерали застраховане’ е договорено, че тя ще покрие лечението на момичето
в рамките на премията  за гражданска отговорност на Максим Стависки, която възлиза на 1 милион лева.  Предстои да се  определи конкретна сума, която ще се изплаща авансово, а след това тя ще се оправдава със съответните документи.

Новината бе съобщена от бащата на Мануела в предаването на Емил Кошлуков ‘Факторът Кошлуков’ по  TV7.  Политикът и журналист дори беше издигнал в студиото си плакат ‘Мануела е моя дъщеря’.

От сърце желаем на Мануела бързо и пълно възстановяване! Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия