Най-обичаните породи кучета

Много хора обичат животните. Някой харесват котки, други влечуги или птици. Най-много любители обаче имат кучетата. Ето и най-харесваните породи от тях. Най-обичаната порода кучета в света е Golden Retriever (Голдън Ретрийвър), следвана от Лабрадо

2011-10-27 20:50:17
Най-обичаните породи кучета
Много хора обичат животните. Някой харесват котки, други влечуги или птици. Най-много любители обаче имат кучетата. Ето и най-харесваните породи от тях.

Най-обичаната порода кучета в света е Golden Retriever (Голдън Ретрийвър), следвана от Лабрадор, Хъски и неговите видове. Топ петицата завършва с Немската Овчарка и Питбула.

След тези пет се нареждат и много други видове. На шесто място е Чихуахуа (Чиуауа), а след него е Пекинезът. На седмо място е прекрасното куче ЧауЧау или ЧоуЧоу, което е и наричано "Домашен Лъв" очевидно заради вида на лъв.

На осмо място е породата Пинчер. Все още модерна и харесвана порода от много хора заради малкия вид и лесния начин на гледате и грижа. На девето е Пуделът, който все още се води за аристократична порода. На последно място е Ротвайлерът, който според много хора е страшно куче, но всъщност се поддава лесно на дресировка и е много умно куче. Само лошата слава на животното му дава това последно място. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия