Coca-Cola пуска бели кенове в подкрепа на полярните мечки

Компанията Coca-Cola съобщи, че възнамерява да пусне на пазара бели кенове на най-известната им напитка, вместо традиционните червени, в знак на подкрепата й към кампанията за защита на полярните мечки, инициирана от Световния фонд за дивата приро

2011-10-27 16:10:53
Coca-Cola пуска бели кенове в подкрепа на полярните мечки
Компанията Coca-Cola съобщи, че възнамерява да пусне на пазара бели кенове на най-известната им напитка, вместо традиционните червени, в знак на подкрепата й към кампанията за защита на полярните мечки, инициирана от Световния фонд за дивата природа (WWF).

През следващите четири месеца се очаква да бъдат произведени над 1,4 милиарда алуминиеви кутийки с бял цвят, на които ще бъдат изобразени две малки мечета и тяхната майка. Единственото нещо, което ще запази червения си цвят, е логото на Coca-Cola.

Още от далечната 1922 г. насам бялата мечка се е превърнала в един от символите на обичаната от милиони хора по света газирана напитка. Именно поради тази причина Coca-Cola ще подкрепи кампанията за защита на едрите бозайници, обитаващи северните арктични крайбрежия и островите на Евразия и Северна Америка, като дари 2 милиона долара.

Кеновете на Sprite и Fanta няма да променят цвета си, но пък ще имат една бяла лента, символизираща подкрепата на Coca-Cola към кампанията за опазване на белите мечки.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия