Любовта е наркотик

Група американски учени стигнаха до извода, че любовта е достатъчно мощен наркотик, че да потиска физическата болка, също като морфина и другите обезболяващи аналгетици. Експериментът е проведен върху петнадесет студенти, момчета и момичета, които

2011-10-25 00:00:37
Любовта е наркотик
Група американски учени стигнаха до извода, че любовта е достатъчно мощен наркотик, че да потиска физическата болка, също като морфина и другите обезболяващи аналгетици.

Експериментът е проведен върху петнадесет студенти, момчета и момичета, които наскоро са почувствали страстта, която се заражда в ранен етап от влюбването. Резултатите показали, че именно тази страст въздейства на организма като обезболяващо. Участниците в експеримента не усещали никаква болка.

Въздействието на любовта върху организма е подобно на това на хероина и кокаина, като засягат директно центровете на поощряването в мозъка. Естествено, това въздействие се наблюдава само в началния етап от новата връзка, тогава, когато чувствата са най-силни. С течение на времето те се охлаждат, но този процес протича индивидуално у различните хора. Има случаи, при които първоначалната страст трае години.

Съвсем скоро Световната здравна организация пък заклейми любовта като психично отклонение. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия