Не е близвал, а дрегерът отчита ?

Организмът на всеки човек разгражда алкохола по индивидуален начин, но комбинацията с някои храни може да затрудни този процес. Възможно е дори човек да не е близвал алкохол, а дрегера да отчете някой и друг промил, ако преди това е вкусил дадена хра

2011-10-24 22:33:43
Не е близвал, а дрегерът отчита ?
Организмът на всеки човек разгражда алкохола по индивидуален начин, но комбинацията с някои храни може да затрудни този процес. Възможно е дори човек да не е близвал алкохол, а дрегера да отчете някой и друг промил, ако преди това е вкусил дадена храна, особено плодове.

Портокалите и бананите са най-коварни. Един брой от всеки от тях отчита на дрегера съответно 0.17 и 0.22 промила. Учудващ е факта, че дори най-обикновена храна като филия хляб с няколко резена салам предизвиква реакция на дрегера на стойност около 0.2 промила.

Не се заблуждавайте от етикета на уж безалкохолната бира! Потребителите на тази напитка карат дрегера да прехвърля дори 0.4 промила.

Ако обичате да похапвате шоколад, внимавайте колко и в комбинация с какво го консумирате. Изглеждащи безобидни, бонбоните с ликьор и ром, въпреки че съдържат минимално количество алкохол, дават отчет около 0.4 промила.

По-опитните в бранша споделят, че за изчистване на кръвта от алкохола най-ефикасни са киселото мляко и компота. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия