Остават броени часове до началото на гласуването. Ето няколко полезни неща, които е добре да знаете.
  Валидни ще бъдат само онези гласове, чиито гласоподаватели са използвали знака „Х” и син химикал, за да определят, при кого искат да отиде техния вот. Бюлетините, които са попълнени с различен от посочения знак ще бъдат анулирани.
 
Урните утре ще бъдат две - в едната ще се пускат бюлетините за избор на президент и вицепрезидент, а в другата ще бъдат останалите бюлетини, с които ще се гласува за местни органи на властта. Те ще имат надпис за кой вот са предназначени.
 Двата вида бюлетини ще се различават по гърбовете, които са с различна цветна полиграфическа защита.
 
 На изборите за президент и вицепрезидент ще се гласува с една интегрална бюлетина. Интегрални са и бюлетините за общински съветници и кметове.

В бюлетината за общинските съветници е посочена политическата сила, от която са издигнати кандидатите, а когато е инициативен комитет или коалиция от партии, са посочени имената на първите трима от съответната листа.

Другите два вида бюлетини са за избор на кмет на община и за кмет на кметство. Трите бюлетини за местните избори са с различна големина и размери в зависимост от регистрираните кандидати.
Автор: Tsveti