Фондация финансира издръжката на студенти-магистри в Германия

Добра новина за българските студенти - германската фондация ‘Мумерт’ предлага на финансира следването им в  Германия, но... при едно условие - ако те след това се върнат в България. Фондацията предлага пълна издръжка  до

2011-10-22 15:07:49
Фондация финансира  издръжката на студенти-магистри в Германия
Добра новина за българските студенти - германската фондация ‘Мумерт’ предлага на финансира следването им в  Германия, но... при едно условие - ако те след това се върнат в България.

Фондацията предлага пълна издръжка  до получаване на магистърска степен, а това означава по 1000 евро на месец в продължение на 2 години и половина.  Кандидатите трябва да бъдат последна година на бакалавърска степен в специалности от областта на туризма, икономическите, инженерните и естествените науки.

Друго важно условие е, кандидатите на имат висок успех и да владеят немски и английски език.  Документи се подават до 1 ноември, а в средата на февруари ще бъдат огласени имената на щастливците, които ще учат  в страната на Гьоте.

Кандидатстването  не е никак  лесно. То преминава в няколко кръга и включва онлайн тестове за преценка на аналитичните способности на кандидата, разговор в София с представители на фондацията, писмен изпит по специалността и накрая - интервю с германски университетски преподаватели.

Всички кандидати подписват договор, с който се задължават след завършване на магистърската си степен  в Германия, да работят в България поне 3 години.

Идеята на създателите на  фондацията   Рохус и Беатрис Мумерт,  е   да се спре изтичането на мозъци от държавите в Централна и Източна Европа. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия