Мобилните телефони не причиняват рак

Учени опровергаха твърденията, че честото говорене по мобилен апарат може да причини рак на мозъка. Изследването се е провеждало в продължение на 10 години, в което са тествани над 350 000 души. Нито един от тях не е показвал симптоми или ракови о

2011-10-21 20:25:54
Мобилните телефони не причиняват рак
Учени опровергаха твърденията, че честото говорене по мобилен апарат може да причини рак на мозъка.

Изследването се е провеждало в продължение на 10 години, в което са тествани над 350 000 души. Нито един от тях не е показвал симптоми или ракови образования.

Според експертите трябва да се спре да се говорят глупости и да се погледнат фактите, които са следните. Вълните на телефоните не могат да причинят ракови заболявания, защото по никакъв начин не могат да увреждат мозъчната кора или тъкан.

Все пак има опасност от главобол при дълъг разговор, но той не идва от мобилния апарат, а от това, че нашите уши са свикнали да приемат звуци заедно, а не само едното. Дългият прием на звуци от едното ухо може да причини главоболие заради хипер-активността му. Освен това ушите ни не са привикнали да получават звукови трептения от технологии при това от толкова близко разстояние.

Няма причина за притеснения, но все пак ако говорите по 5 часа на ден по мобилния си апарат, е добре да имате едно на ум за главоболията, които не са приятни и евентуалните проблеми със слуха след време. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия