Страхотно откритие свързано с маларията

Преди няколко дни ви информирахме за спада на смъртни случаи от болестта малария. Вчера лекари са тествали нова ваксина срещу коварното заболяване върху 4-годишно дете и резултатите са били зашеметителни. След няколко седмици ваксината ще започ

2011-10-19 19:05:37
Страхотно откритие свързано с маларията
Преди няколко дни ви информирахме за спада на смъртни случаи от болестта малария.

Вчера лекари са тествали нова ваксина срещу коварното заболяване върху 4-годишно дете и резултатите са били зашеметителни.

След няколко седмици ваксината ще започне да се прави масово и ще се ваксинират абсолютно всички болни. След резултатите на 4-годишното момче лекарите са забелязали доста по-силно и бързо действие на лечебните медикаменти. Според специалисти маларията от тук натам вече няма да е проблемна болест за дълго време.

Прогнозата дадена от лекари, учени и други експерти, е че след около 9-12 години тази ужасна болест ще е напълно лечима с ваксина на достъпна цена.

Маларията е виновна за над 15 000 смъртни случая на година при деца и много повече при възрастни хора. Това е масов убиец, който специалистите се мъчат да спрат от много години и ето, че моментът най-после идва. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия