Какво знаем за фотоепилацията?

Въпреки че лятото вече е зад гърба ни, всяка една дама продължава да се грижи за себе си - да пази диети, да ходи на козметик, да се обезкосмява. Напоследък доста модерна е фотоепилацията, но знаете ли достатъчно за нея? Говори се, че след няколко пр

2011-10-18 23:14:54
Какво знаем за фотоепилацията?
Въпреки че лятото вече е зад гърба ни, всяка една дама продължава да се грижи за себе си - да пази диети, да ходи на козметик, да се обезкосмява. Напоследък доста модерна е фотоепилацията, но знаете ли достатъчно за нея? Говори се, че след няколко процедури космите изчезват, но за съжаление, това не е вярно, единственият плюс на този вид обезкосмяване е, че космите значително намаляват.

Какво точно представлява фотоепилацията - това е най-съвременният метод за трайно обезкосмяване. Прилага се върху всички части на тялото, като процедурата влияе по различен начин на хората. Техниката й се състои в интензивната пулсова светлина. Тази енергия се поглъща от меланина и се превръща в топлинна, която от своя страна разрушава корена на косъма.

Да, фотоепилацията не ни отървава от космите завинаги, но е факт, че няма да имаме възпаления, обърнати косми, пъпчици и т.н. неприятни неща.

Фотоепилацията не е болезнена, усеща се леко щипване. На места, където кожата е с по-силна пигментация или чувствителност и космите са по-тъмни и дебели, се усеща леко боцване. Като цяло болка няма.

За да се постигне добър резултат е хубаво човек да си направи между 3 и 8 процедури. Броят на процедурите се определя както от човека, така и от зоната, която ще бъде обезкосмена.

Като всяко нещо и това си има своите странични ефекти, хубавото е, че те са минимални. Понякога хората, които са се подложили на тази процедура, забелязват, че имат леки зачервявания, понякога кафяви петна и корички. До наличието на тези странични ефекти се стига, когато човек си е направил манипулацията, но не е пазил кожата си от директна слънчева светлина в продължение на поне 21 дни.

Процедурата не е подходяща за бременни и жени, които кърмят. Също така не се прилага и при хора, които имат хормонален дисбаланс, епилепсия, светлинна чувствителност и възпалена/наранена кожа.
Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия