Моряк прекара 17 дни на самотен остров

Руски моряк прекара 17 дни на самотен остров без храна, чиста питейна вода и покрив над главата си. 25-годишният Игор Григориев влязъл сам в морето в началото на октомври, за да събира водорасли. Разразилата се буря обаче го хванала неподготвен

2011-10-18 20:49:15
Моряк прекара 17 дни на самотен остров
Руски моряк прекара 17 дни на самотен остров без храна, чиста питейна вода и покрив над главата си.

25-годишният Игор Григориев влязъл сам в морето в началото на октомври, за да събира водорасли. Разразилата се буря обаче го хванала неподготвен и той с последни сили успял да се добере до един самотен остров, който бил с големината на футболно игрище.

След утихването на бурята корабокрушенецът осъзнал, че лодката му е повредена и нямало как да се върне там, откъдето тръгнал. В продължение на повече от две седмици мъжът се криел в нещо, подобно на пещера, при температури около 0 градуса. За храна той използвал събраните от него водорасли, а жаждата си утолявал с дъждовна вода.

Колкото повече дни минавали, толкова повече Григориев губел надеждата, че някой ще дойде и ще го спаси. Една сутрин обаче той се събудил от шума на хеликоптер, веднага изскочил от импровизираното си убежище и бил спасен.

Впоследствие се оказало, че спасителните екипи всъщност търсели други двама корабокрушенци. За липсата на Григориев никой от близките и познатите му не бил съобщил.

В момента младият мъж е настанен в болница в Архангелск. Състоянието му не е особено добро, но не е и критично. Според лекарите, той има нужда от специални грижи и почивка, за да успее да се възстанови напълно.
Автор: Илиана

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия