Дивите кестени и тяхната целебна енергия

Открай време народните лечители твърдят, че е достатъчно да сложите два-три  диви кестена в джоба на връхната си дреха и да ги държите в  ръка, докато вървите по улицата, за да се предпазите  от ревматизъм, кашлица, шипове и бронхи

2011-10-18 19:55:30
Дивите кестени и тяхната  целебна енергия
Открай време народните лечители твърдят, че е достатъчно да сложите два-три  диви кестена в джоба на връхната си дреха и да ги държите в  ръка, докато вървите по улицата, за да се предпазите  от ревматизъм, кашлица, шипове и бронхит през есента и зимата.

Смята се, че лечебните свойства на кестените се дължат на високото  им съдържание на минерали като калий, фосфор и магнезий, на витамините А, С, В1, В2, както и микроелементи като мед, флуор и силиций. Дивите кестени, обаче,  не се ядат.

Прабългарите вярвали, че могат да се изчистят от отрицателните енергии, ако поставят
няколко конски кестена по протежение на цялото легло на страдащия човек. Обръщали ги с изпъкналата част нагоре и ги раздалечавали на разстояние 10-15 см един от друг.  Между тях разхвърляли глави лук и чесън.

В днешно време, обаче,  това суеверие има научно обяснение.   И трите растения притежават изключителни целебни свойства. Автор: Тони

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия