Честата злоупотреба с наркотични вещества оставила бели петна в живота на Еминем, който днес твърди, че не помни около 5 години от живота си.

Проблемите на американския рапър с наркотиците започнаха през 2002 г., малко преди на големия екран да излезе драмата „8-ма миля”, в която той играе главната роля. Именно на снимачната площадка на лентата той за първи път опитал силно приспивателно, с което успявал да поспи в паузите между снимките. В един момент Еминем дотолкова се пристрастил към медикамента, че не можел да си представи живота без него.

В продължение на следващите пет години рапърът започнал да взима най-различни забранени вещества, при това смесени със солидно количество алкохол. И така до 2007 г., когато той най-накрая успя да се пребори с наркотичната си зависимост.

„Хапчетата направо унищожаваха мозъчните ми клетки. Не искам да звучи като извинение, но истината е, че те напълно изтриха паметта ми от този период. Пет години от живота ми са просто едни бели петна”, заяви в свое скорошно интервю Еминем.
Автор: Илиана