Уеб Камера - хакери шпиони

Може би на много хора е известно, че има доста сериозни групи хакери, които проникват в компютъра на човек и използват уеб камерата му, за да записват различни неща. Това става постоянно и доста често могат да се видят клипчета заснети точно по та

2011-10-18 18:13:46
Уеб Камера - хакери шпиони
Може би на много хора е известно, че има доста сериозни групи хакери, които проникват в компютъра на човек и използват уеб камерата му, за да записват различни неща.

Това става постоянно и доста често могат да се видят клипчета заснети точно по такъв начин.

Преди време над 300 000 акаунта в GMail са били хакнати и използвани от хакери. Според експерти това е група от големи специалисти, които си разбират от работата, действащи за Иранското правителство.

Експертите, твърдящи това, са от САЩ и въпреки това, трябва да се има едно на ум. САЩ от известно време се опитва да се "скара" с Иран, за да предизвика конфликт, това поне твърдят много организации и WikiLeaks наскоро показа документи за същото нещо.

Дали тези хакери са просто умели специалисти, забавляващи се с възможностите си, или са наистина Ирански шпиони, няма как да разберем, но все пак ако не искате да ви ровят в компютъра непознати хора, си вземете добра защита и уеб камерата е добре да е изключена докато не я ползвате. Същото важи и за микрофона. Автор: Албена Иванова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия