Въвеждат ограничаване на ходенията до тоалетна по време на час

Училище, намиращо се близо до Чикаго, въведе доста строги мерки спрямо учениците. За да не излизат често по време на учебните часове, на тях им е разрешено да посещават само три пъти тоалетната за цялата учебна година. Учениците трябва да имат здр

2011-10-18 14:29:46
Въвеждат ограничаване на ходенията до тоалетна по време на час
Училище, намиращо се близо до Чикаго, въведе доста строги мерки спрямо учениците. За да не излизат често по време на учебните часове, на тях им е разрешено да посещават само три пъти тоалетната за цялата учебна година.

Учениците трябва да имат здрави мехури, за да могат да спазват наредбата. Ако не издържат и посетят тоалетната повече от три пъти, те ще трябва да вземат участие в допълнителни часове, за да наваксат пропуснатото.

Директорът Бил Сандерсън е доволен от въведените крути мерки, защото по този начин учениците няма да си губят времето. Всеки знае, че повечето деца и тийнейджъри отиват до тоалетна, за да се разсеят и да минат няколко минути, в които не трябва да седят в час и да слушат и да пазят тишина.

Разбира се, ходенията до тоалетна по време на междучасията, няма да влизат във въведените три пъти. Майките са против разпореждането, защото според тях 5-минутните междучасия не са достатъчни, често стават опашки и учениците в по-долните класове не могат да отидат до тоалетна и да стискат до следващата почивка.

Майката на 15-годишната Доминик се притеснява, защото дъщеря й страда от уринарна инфекция и дългото стискане ще влоши здравословното й състояние. Заради забраната децата са свикнали да стискат за дълъг период от време, често те отиват до тоалетна, едва когато се приберат у дома, но не всеки път успяват да се приберат сухи. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия