Писна ви да преяждате? Вижте как да си решите проблема

Когато консумираме храни, които са бедни на протеини, ние огладняваме бързо, след като сме яли. В такива моменти започваме да търсим дребни храни, с които да залъжем глада си, без да си даваме сметка, че те са вредни и често доста калорични. Ако ч

2011-10-18 00:52:01
Писна ви да преяждате? Вижте как да си решите проблема
Когато консумираме храни, които са бедни на протеини, ние огладняваме бързо, след като сме яли. В такива моменти започваме да търсим дребни храни, с които да залъжем глада си, без да си даваме сметка, че те са вредни и често доста калорични.

Ако човек започне по-често да консумира храни, богати на протеини като месо, яйца, ядки, риба, то той определено лесно ще поддържа своите килограми и няма да пълнее.

Ако протеините, които консумираме, са 10% от дневната ни дажба храна, човек ще яде с 260 калории повече, отколкото ако протеините бяха 15%. Не стига, че ще приемаме повече калории, но и те ще идват от храните, които си позволяваме между основните хранения.

Учените направили опит с 22 доброволци, като тяхната храна била от еднакви ястия, но с модифициран състав. Тоест при едните има 10% протеини, при другите 15%, а при третите 25%. Като цяло те се движели еднакво, но се забелязало, че участниците, които приемали най-малко протеини, огладнявали на втория час, след като са яли. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия