Стресираните жени раждат предимно момичета

Дамите, които по време на зачеването са били в състояние на хроничен стрес, са предразположени да родят момиченце. До този извод са стигнали учените, след като направили изследване, в което участвали 338 представителки на нежния пол. На дамите им

2011-10-18 00:41:14
Стресираните жени раждат предимно момичета
Дамите, които по време на зачеването са били в състояние на хроничен стрес, са предразположени да родят момиченце. До този извод са стигнали учените, след като направили изследване, в което участвали 338 представителки на нежния пол.

На дамите им били измерени показателите на два хормона. Първият от тях е кортизола, който показва дали човек е в състояние на хроничен стрес. Най-често човек е под напрежение, когато няма достатъчно финанси, има проблеми в работата или в семейството и пр.

Вторият хормон бил бета-амизалата. Нейното наличие показва високо ниво на адреналин. Този хормон обикновено се отделя, когато човек е под стрес или е сериозно уплашен от нещо.

По време на проучването дамите са си водили подробен дневник, в който описвали детайлно своите преживявания. В този период жените са родили 58 момчета и 78 момичета. Жените, които по-често са подложени на стрес, раждат 75% повече момичета. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия