Айфеловата кула ще бъде реконструирана

Платформата на символа на Париж ще бъде модернизирана, като този път ще се наблегне на изискаността. Част от пода ще бъде покрита от 36 мм. стъкло, като по този начин човек ще може да види земята, намираща се на 57 метра от него. Стъкленият под е

2011-10-15 22:31:04
Айфеловата кула ще бъде реконструирана
Платформата на символа на Париж ще бъде модернизирана, като този път ще се наблегне на изискаността. Част от пода ще бъде покрита от 36 мм. стъкло, като по този начин човек ще може да види земята, намираща се на 57 метра от него.

Стъкленият под е една малка част от новите идеи за първия етаж на 324-метровата Айфелова кула, която е построена през 1889 година по повод световното изложение. Целта на новия дизайн е да бъдат привлечени както още туристи, така и парижани, които в момента са едва 10% от посетителите.

50% от 7 млн. души, които посещават Айфеловата кула, отиват на първата платформа, която е най-голяма от трите и е с площ 5 400 кв.м. Компанията ще направи всичко възможно, за да стане по-атрактивна и да привлича повече туристи.

В началото на другата година ще бъде построен 60-метров лифт, който ще се намира в центъра на кулата. Ще има и нова конферентна зала, сцена, музей и реновиран ресторант.

Някои от тоалетните вече ще предлагат прекрасна гледка към френската столица. Автор: Ралица Солакова

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия