Великата китайска стена застрашена от разпад

Великата китайска стена, която датира вече от столетия е започнала бавно, но сигурно да се руши заради човешката небрежност. Стената има колосални размери- широка е 8 м. Височината й е между 10 и 16 м. Общата й дължина е 8.851 м. и преминава през 11

2011-10-15 00:51:59
Великата китайска стена застрашена от разпад
Великата китайска стена, която датира вече от столетия е започнала бавно, но сигурно да се руши заради човешката небрежност. Стената има колосални размери- широка е 8 м. Височината й е между 10 и 16 м. Общата й дължина е 8.851 м. и преминава през 11 китайски провинции.

  Британското списание „ Дейли телеграф” съобщава, че в някои области са разрушени над 80 % от стената. Причината за това били разкопки за различни минерали.

  Населението на Китай е силно разтревожено за бъдещето на Великата китайска стена. Вестник „Чайна Дейли” добява, че в района на Лаиджуан в северната провинция Хъбей е паднала огромна част от стената заради минни разкопки.

  Строежът на Великата китайска стена започва около 200 г. пр.хр. Окончателно е завършен през 17век. През 1987 година тя е поставена в световната листа на културното наследство на ЮНЕСКО, а през 2007 официално е обявена за едно от седемте чудеса на света.
Автор: Tsveti

ОЩЕ ЗА...


КОМЕНТАРИ

Влез или се регистрирай за да пишеш...

Вход и регистрация

ЛЮБОПИТНО

 
Нагоре
Към пълната версия